Få mere ud af din LinkedIn profil og få dermed langt mere synlighed.

Får du nok ud af din LinkedIn profil og har du en strategi med din profil? Hvis du ikke har tænkt over hvilken strategi du skal have på LinkedIn er det en god ide at gøre det. For uanset om du har tænkt over det eller ej, ja så får du jo en startegi uanset.

Faktisk er 43% af alle danskere over 12 år i 2020 oprettet på LinkedIn. Dermed er LinkedIn det sociale medie i Danmark hvor 6. flest danskere har oprettet sig. Hvis man ser på den daglige brug, så er LinkedIn dog rangeret betragteligt lavere. Indenfor dagligt brug er der i 2020 8% af danskerne der dagligt bruger LinkedIn. LinkedIn er et medie som langt de fleste bruger på ugentlig eller månedlig basis.

Det grundlæggende vedr. din LinkedIn profil

Lad os starte med det grundlæggende først.

Naturligvis har du skrevet dit rigtige navn og har et billede der ligner dig selv. Husk at dette billede helst skal være aktuelt således at andre kan genkende dig i forhold til hvordan du ser ud i dag. Således at de ikke bliver i tvivl om det faktisk er dig. Hvis du har et navn bestående af flere fornavne og mellemnavne. Så tænk over om du har dem alle med, således at dine venner og kollegaer nemt kan finde dig.

Husk et coverbillede på din LinkedIn profil

Coverbillede på LinkedIn
Tilføj er coverbillede på LinkedIn og får større reach

Men har du et coverbillede/topbillede på din profil eller er der blot en blå kasse? Coverbilledet er enormt synligt og den synlighed skal du naturligvis udnytte, hvilken historie vil du gerne fortælle og fortæller du den i dag? Det kan være du er igang med en erhvervsmæssig rejse. Det kan være at fremvise din passion eller dine kompetencer, mulighederne er uendelige.

Den tekst du har skrevet under dit navn, hvad er din strategi med den og hvilken historie fortæller du der?

Hvad har du skrevet om dig selv og den virksomhed du arbejder i?

Hvilke kompetencer fremhæver du?

Har du tænkt over hvor ofte du poster, hvor ofte du kommenterer. Altså grundlæggende tænkt over hvor ofte og hvordan du har synlighed på LinkedIn?

Husk at bruge Linkedin's egne værktøjer

Hvilken disciplin indenfor digital markedsføring er du mest til
Hvilken disciplin indenfor digital markedsføring er du mest til

Når LinkedIn kommer med nye værktøjer, så giver det ekstra meget synlighed at bruge disse. Eksempelvis er LinkedIn fornyligt kommet med muligheden for at lave meningsmålinger og afstemninger. Når man laver en meningsmåling så har man mulighed for at have fire svarmuligheder, som der så kan vælges imellem.

Sådan får du ekstra reach på dine opslag

Få ekstra reach på dine opslag på LinkedIn og dermed mere ud af din LinkedIn profil. Nedenstående er række af forskellige tips og tricks, som vi kan se virker på LinkedIn i dag.

 • Den optimale længde på et indlæg er 1.470 tegn, så skriv meget længere end du sikkert gør i dag. Post fra din desktop og ikke din telefon, de færreste skriver så mange ord fra sin telefon.
 • Rediger aldrig dit indlæg inden for den første time (det giver 15% færre visninger, hvis du gør det)
 • Vær aldrig den første til at kommentere dit eget indlæg (rækkevidden reduceres og lynhurtigt er din kommentar ikke "først" længere)
 • Et enkelt klik på 'læs mere' er lige så meget værd som 3 likes, derfor endnu en gang, skriv langt det er godt og algoritmen elsker det
 • En kommentar på mindre end 5 ord styrker ikke rækkevidden i samme grad
 • Et eksternt link reducerer rækkevidden med 50% (flere links 70%)
 • En meningsmåling får 450% flere visninger, det er et internt LinkedIn værktøj, brug det endeligt
 • Et dokument får 25% flere visninger, det kan eksempelvis være et whitepaper
 • Et indlæg med flere billeder får 150% flere visninger, så brug mere end et billede i dine opslag
 • Brug altid hashtags (#'s) og gerne mellem 3-5 hashtags
 • 10 kommentarer om ugen fra din company page styrker rækkevidden med 15%, så husk også at bruge den
 • Brug mindre end 10 emojis, men brug meget gerne emojis, også på LinkedIn
 • En kommentar er 4 gange bedre end et like og 7 gange bedre, hvis inden for den første time (giver bedre rækkevidde)
 • Offentliggør dine opslag mellem kl. 8 og 11, tænk over hvornår du poster. Weekenden kan også være god da færre poster der.

Husk også selv at poste på andres opslag på LinkedIn

Du får naturligvis masser af opmærksomhed til din LinkedIn profil, når du selv poster på LinkedIn. Men husk også at poste på andres opslag, der er der også masser af synlighed at hente. Hvis det er et populært opslag du poster på, så vil mange måske også se din kommentar.

Husk at når du kommenterer så skal du skrive mere end fem ord i din kommentar. Dels hjælper du på den måde det opslag du poster på, således at det bliver mere synligt og dermed giver dig selv mere synlighed. Dels vil din egen kommentar får mere synlighed i opslaget og hvis andre linker din kommentar vil den få endnu mere synlighed.

Skal vi tage en videre snak således, at du kan få mere ud af din LinkedIn profil?

Hvis du har behov for en uforpligtende snak om hvordan du og jeres virksomhed bedst muligt kan udnytte LinkedIn. Så send en besked, så tager vi en snak om det.

Få eventuelt inspiration fra min LinkedIn profil. Husk at rette din URL, så den blot indeholder dit navn -

https://www.linkedin.com/in/jesperholme/

Læs mere om de forskellige digitale discipliner her.