Hvilken digitale disciplin synes du er mest spændende?

Jeg spurgte inde på min LinkedIn profil om hvilken digitale disciplin de synes er mest spændende?

De fire discipliner jeg spurgte ind til var:

  • Nyhedsbreve
  • SEO/SEM
  • SoMe organisk og betalt
  • Analyse
Hvilken disciplin tænder dig mest
Hvilken disciplin tænder dig mest indenfor digital markedsføring

SoMe, der er en forkortelse for sociale medier, var den disciplin for flest at de mennesker der svarede der havde lyst til at arbejde med. Nyhedsbreve var den disciplin som færrest ville arbejde med.

Jeg spurgte også mine elever som jeg under som Digital Koordinator, hvad de helst vil arbejde med. Der så resultatet således ud

Digital koordinator, hvad vil du arbejde med?
Digital koordinator, hvad vil du arbejde med?

Hvad indeholder disciplinen SoMe af værkstøjer?

SoMe er alle de digitale platforme som virksomheden kan benytte sig af. Det kan eksempelvis være Facebook, Messenger, LinkedIn, YouTube, Twitter, Snapchat, TikTok, Pinterest og Instragram.

På disse medier er der mulighed for både at arbejde med organiske visninger og betalte visninger.

Organiske visninger er de visninger du får på de opslag som du selv laver. Det kan både være tekst, billeder og video. Som virksomhed er det blevet meget svært at få organiske visninger. Da de forskellige sociale medier primært prioriterer de betale opslag i deres feed fremfor de organiske opslag.

Betalte visninger eller online annoncering findes på de fleste sociale medier. Den største platform er Facebook, der i deres Business Manager også giver mulighed for at annoncering på Instagram og på Messenger. Faktisk vælger selv hvilke af disse medier og hvorhenne i medierne du vil annoncere når du bruger deres fælles værktøj.

Linkedin og TikTok tilbyder ligeledes betalt annoncering og kender man til annoncering igennem Facebook, så er det næsten samme brugerflade man benytter i de andre medier.

Hvad indeholder den digitale disciplin nyhedsbreve?

Mange danske virksomheder bruger nyhedsbreve som en del af deres digitale markedsføringsredskaber. Nyhedsbreve kan bruges både af B2B, B2C og B2G virksomheder. Nyhedsbreve bruges typisk som en loyalitetsskabende aktivitet i forhold til virksomhedens kunder.

Med nyhedsbreve kan du præsentere nye tiltag, fortælle om nye produkter og nye services.

De to vigtigst begreber vedrørende dit nyhedsbrev er hvor mange der åbner dit nyhedsbrev og hvor mange der klikker på og åbner de links du har i dit nyhedsbrevet. Mere end 60% af de danske virksomheder der bruger nyhedsbreve har en åbningsrate på mere end 30% af deres nyhedsbreve.

Disciplinen SEO/SEM, hvad indeholder denne disciplin?

SEO og SEM betyder henholdsvis Search Engine Optimization eller på dansk søgemaskineoptimering og Search Engine Marketing eller søgemaskine markedsføring.

SEO er de resultater som Google og andre søgemaskiner viser som de organiske resultater. Det er dermed gratis i forhold til Google, men kræver en masse interne og/eller eksterne timer at udarbejde. Så det er på ingen måde gratis at lave SEO.

SEM starter som SEO med en søgeordsanalyse. Hvilke ord vil man gerne vises frem på når de potentielle kunder søger på dem på søgemaskinen. Derefter hvor meget vil man betale for at en potentiel kunde klikker på ens link således at man kan sammensætte den rette budstrategi.

Hvad er analyse som disciplin?

De fleste sociale medier har deres eget analyse redskab, hvor man kan måle hvor store værdi I man har fået at sin markedsføring i netop dette medie. Her skal man naturligvis være opmærksom på at de forskellige medier allesammen vil forsøge at tage mest mulig ære af den værdi der er opnået. Derfor gælder det om at man udover at man skal bruge mediernes egne værkstøjer også skal bruge mere neutrale værktøjer.

Et af disse værktøjer er Google Analytics. Google Analytics er et gratis værkstøj som Google tilbyder. Du skal opsætte Google Analytics på dit site, her skal du vælge imellem Google Analytics Universal eller GA4. GA4 er den nyeste version af Google Analytics, men den er stadigvæk i beta version. Det er muligt både at have begge versioner på sitet på samme tid. Da man ikke kan flytte data imellem de to versioner kan det være en fordel at have begge versioner på ens site.

Skal vi tage en dialog?

Hvis I er igang med at udarbejde jeres digitale strategi, arbejder med nyhedsbreve, SoMe, SEO/SEM eller hvordan I analysere på jeres resultater. Og hvis I har behov for sparring i denne forbindelse, så tøv ikke med at række ud på enten mail - Jesper@undfreunde.com eller på telefon på 42 222 101.

Dette indlæg er skrevet af Jesper Holme, du kan få mere inspiration ved at besøge LinkedIn profilen på -

https://www.linkedin.com/in/jesperholme/

Læs mere om Linkedin og hvordan din profil får mere synlighed her