Du skal vælge en kampagnemålsætning når du arbejder med på Facebook, Instagram og Messenger, og når du har tester dig frem, finder du ud af hvad der fungerer bedst for jer.

Når du starter med at lave en kampagne er det først du bliver spurgt om, hvad er din målsætning med din kampagne. Det vil sige, hvad ønsker du at opnå? Er det generelt kendskab til dit brand, er det at forbrugerne overvejer dit brand i højere grad. Eller er det målbare konverteringer du er på jagt efter. Alt efter hvilke af de tre overordnede målsætninger du er på jagt efter, så er der forskellige undermål du kan vælge.

Vælg din kampagnemålsætning på Facebook og Instagram

Som med alle andre annoncesystemer kræver det at man øver sig og eksperimenterer. Men uanset skal man begynde med at vælge, hvad har man behov for, således at Facebook's algoritme bedst muligt har hjælpe dig til at opnå dit mål.

Hvis du eksempelvis vælger overvejelse og videovisninger. Så viser maskinen din video til de personer (i den målgruppe du vælger) der i højest grad ser videoer i de valgte medier. Det vil sige at maskinen vælger dem ud, den regner med vil have størst glæde af din videoannonce.

Når maskinen i løbet af kampagnen optimer i forhold til annonce, hvis vi bliver i videovisninger, så gør den det i forhold til de personer der ser minimum 15 sekunder af din video (hvis din video er 15 sekunder eller længere). Løbende lærer maskinen så hvilke typer personer er glade for at se minimum 15 sekunder af denne video.

Kampagnemålsætning i Facebook og Instagram
Kampagnemålsætning i Facebook og Instagram

Personlige har jeg stor succes med Trafik (til site eller begivenhed), Videovisninger (visninger på minimum 15 sekunder), Leadgenerering (udfyldning af leadskema), Konvertering (konvertering på site - husk Pixel i det tilfælde). Jeg bruger dem både til B2B og B2C.  

Forretningstrafik der handler om trafik til fysiske butikker, den del skal jeg snart til at arbejde med og det glæder jeg mig meget til.

Dine valg efter målsætninger

Efter valget af din kampagnemålsætning på Facebook og Instagram. Så skal du senere vælger du så dit budget, hvor mange penge du vil bruge om dagen eller i løbet af kampagnen.

Du vælger i hvilke medier Facebook, Instagram, Messenger og Audience Network (der er sites der arbejder sammen med Facebook og som din kampagne også kan blive vist på i sammenhæng med de andre medier). Hvis du ikke vælger specifikt, så vælger maskinen selv hvad den regner med er det bedst mix for din kampagne.

På samme måde kan du selv vælge hvornår på dagen du ønsker at vise din annonce, vælger du hele dagen og hele ugen. Så finder Facebook selv det bedste mix, men du kender måske dit specifikke markedet bedre end algoritmen gør og det skal du naturligvis gøre brug af.

Dette indlæg er forfattet af Jesper Holme.