Eiffeltårnet der vågnede op i Berlin er historien om at uanset hvor man bor og uanset hvad vi laver, skal vi aldrig glemme vores rødder og vores historie. Fortiden har altid relevans i nutiden. Det er også en historie om at du kan gøre hvad du vil, du skal ikke lade dig begrænse af andre. Se på dit liv, på hvad du har lært og brug det fremadrettet som du ha lyst til.

Centre Francais og Eiffeltårnet i Berlin

Da man byggede Centre Francais i Berlin i 1961, byggede man også en miniudgave af Eiffeltårnet i bydelen Wedding.

Eiffeltårnet der vågnede op i Berlin
Eiffeltårnet der vågnede op i Berlin

Det tyske Eiffeltårn er placeret i en del af den tidligere franske zone i Berlin. Som de fleste sikkert ved blev Berlin efter 2. verdenskrig opdelt i fire zoner. Den franske, den engelske, den amerikanske og den russiske zone. De tre første zoner blev slået sammen og blev til Vestberlin og den russiske zone blev til Østberlin.  

Eiffeltårnet er placeret i bydelen Weddingen, der ligger nord for Mitte, men som i dag rent faktuelt er en del af Mitte og dermed er Østberlin og Vestberlin også på den måde smeltet sammen.

Der er naturligvis petanquebaner ved siden af tårnet, selvom det er placeret i Berlin er de jo ikke barbarer og hvis man ikke kan spille petanque. Er man så i Frankring overhovedet? 

Hvordan vil du bruge din egen historie?

Ligesom at Frankrig og Eiffeltårnet har en forhistorie som de valgte at bruge da de skal etablere sig i den franske zone af Berlin. ja så har du også en forhistorie. Hvilke kompetencer har du fra tidligere jobs? Hvilke erfaringer har du? Måske vil du gerne arbejde med digital marketing. Der kan ex. kompetencer som en stram struktur, glæde ved tekstskrivning og overblik over komplekse område være til stor nyttighed. det kræver blot at du får dem fremhævet på den rigtige måde.

Hvordan vil du bruge din forhistorie til?

Dette blogindlæg er forfattet af Jesper Holme.