Lær at gå viralt på LinkedIn, her er min fortælling.

Gå viralt på LinkedIn. Her er fortællingen om hvordan jeg gik viralt med mit opslag på LinkedIn og hvad du kan lære at det. I bunden får du en konkret tjekliste til dine kommende opslag.

Først hvad vil det sige at gå viralt med en almindelig LinkedIn-profil? Det er der sikkert mange forskellige meninger om. Men når man opnår 1.000 likes, så synes jeg personligt, at man er gået viralt på LinkedIn.

Mit opslag fik en del mere end de 1.000 likes, det fik faktisk over 2.100 likes i løbet af 3 dage.

Udover de 2.650 likes var der ligeledes 225 kommentarer og 150 personer der delte opslaget. Alt i alt er opslaget blevet set, i skrivende stund, af mere end 97.000 profiler på LinkedIn.

Hvordan var mit opslag?

Opslaget blevet postet i starten af Maj 2020, da vi var omkring 2 måneder inde i Corona krisen. Og en god uges fra den anden åbning af Danmark. Nogle dage før at Mette Frederiksen meldte ud omkring hvordan den langsigtede plan ville være.

Mange savnede at komme ud, være sociale, være sammen med deres venner/familie, nyde foråret og snart sommeren. Gå på cafe, restaurant, få en god middag og måske et godt glas vin.

Opslaget handlede om hvordan man i Amsterdam i Holland, på en restaurant, har opsat små to-personers drivhuse. Drivhuse med liv i, som man kan spise og hygge sig i.

Altså en mulighed for en (unik) restaurantoplevelse i en Corona-tid. En mulighed som også ville kunne lade sig gøre i Danmark. Og som måske ville være en konkret mulighed i denne tid. En ide er ikke var svær eller umulig at implementere.

Billedet sagde det hele, det var faktisk nærmest ikke behov for en tekst.

Læs den oprindelige artikel her - https://www.wander-lust.nl/corona-proof-dining-in-a-greenhouse-in-amsterdam/. Den er fra et hollansk medie, men er på engelsk.

Overskriften i mit opslag lød "Fantastisk nytænkning i Amsterdam, ville du have lyst til sådan en middag?"

Havde jeg postet opslaget på Facebook ville jeg måske have skrevet. "Hvem ville du inviterer med?". Således at folk ville tagge hinanden. Det var der faktisk flere der gjorde, selvom jeg ikke opfordrede til det.

Mit opslag på LinkedIn

Opslaget blev udsendt på en lørdag

Opslaget blev sendt ud en lørdag. En dag hvor der er en del på LinkedIn. Specielt lige efter den 1. i en måned hvor mange var blevet opsagt fra deres job et par dage før.

De var derfor på LinkedIn dels for at opdatere deres profil. Og dermed gøre profilen mere interessant, samt i det hele taget for at fortælle om deres nye situation. Men også for at se om der skulle være nye muligheder. Måske gamle kollegaer eller et nyt og større netværk, der kunne bringe dem videre.

Samtidig er der ikke meget andet nyt content, som man skal konkurrere med på en lørdag. Da det meste indhold bliver lagt op i hverdagene/arbejdsdagene, hvor folk er på arbejde. Derudover er mange til gengæld på LinkedIn, når de ikke er på jobbet for at kikke om der skulle være nye muligheder.

På LinkedIn kan man se hvem der har set ens opslag

På LinkedIn kan du se hvem det er der har set dit opslag. Naturligt starter dit opslag i dit eget netværk. Mit netværk er primært dansk. Derfor er det også naturligt danskere der primært har set, delt og kommenteret mit opslag .

Min overskrift var derfor også på dansk.

Det er ikke umiddelbart de danske restauranter der har set opslaget. Men derimod bankerne og de store virksomheder. Det er naturligvis ikke overraskende, da der er flest ansatte i disse virksomheder.

Det er sælgerne der dominerer indenfor titler. Om der er flest af dem på LinkedIn ved jeg ikke. Men de har nok trængte tider, så jeg tænker det også er naturligt, at de er på LinkedIn for at følge med og skabe nye dialoger.

Hvem så mit opslag på LinkedIn
Her er mine topscorerne.

Hvordan fungerer den underliggende algoritme?

Det er LinkedIn's algoritme der er grunden til at et opslag går viralt. Ingen kender alle de variable, der indgår i algoritmen. Det holder LinkedIn meget tæt til kroppen. Men vi ved, at den belønner opslag, der bliver populære.

Så når et opslag er populært, ja så viser algoritmen dette opslag endnu mere. Da den ved at det er populært og at sandsynligheden for at andre også vil finde opslaget interessant er forholdsvis stor.

Og det er jo netop det der er algoritmens formål. At vise brugerne opslag som de vil finde interessante. At vise relevant og interessant indhold. Det er vigtigt, at der både er like's, delinger og kommentarer på dit opslag.

Hvad kan du selv gøre for at gå viralt på LinkedIn?

  • Vælg et billede der forklarer alt på 1 sekund, mere har du ikke på de sociale medier
  • Vælg et emne der er oppe i tiden
  • Vælg et emne folk ønsker at reagerer på
  • Opfordre i overskriften til at læseren gør noget
  • Post i weekenden, hvor der ikke er så meget andet content, du skal dele opmærksomheden med
  • Tilbyd en løsning på noget, som dine læsere ønsker en løsning på

Derudover er det naturligvis en fordel at have et stort netværk på LinkedIn. Ligesom at du jævnligt skal poste derinde.

Husk det er stor forskel på de sociale medier. Facebook har ex. masser af opslag i weekenden. Men fælles for dem allesammen er, at billeder gør det rigtigt godt. Da det er god måde at fange øjet på i feed'et.

Se min aktuelle LinkedIn post her og kommenter gerne på den - https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6662399482870796289/

Husk også at tekste dine videoer i YouTube da det giver en bedre oplevelse for dine brugere og bedre SEO for dit site. Læs mere om hvorfor i dette blogindlæg - https://undfreunde.com/tekst-dine-videoer-i-youtube

Dette indlæg er skrevet af Jesper Holme